Geoblog.pl    didi    Podróże    No to start kierunek Peru    Trekking wzdłuż Canyonu Colca
2014
paź

Trekking wzdłuż Canyonu Colca

Peru
Peru, Canyon Colca

Opis dodam na kompie... Pisanie na tel. Mnie irytuje.
Znalazem chwilke, poczatkowo kiedy nie mielismy kontaktu z Edgarem Romero nie wiedzielosmy co robic.. wiec kupilismy wycieczke w biurze podrozy za 525 soli za 3 osoby, jednakze po spotkani z Edgarem postanowilismy je oddac, gdyz rdzenny Ink przedstawil nam trase trekingowa do Canyonu Colca... cala wycieczka dzieki tewmu wyniosla nas mniej niz 150 soli na trzy osoby... trasa dojazdu z Arequipa do Chivay to 3h jazda autobusem na wysokosciach siegfajacych nawt 5200 m npm ! samo chivay lezy na 3600 mnpm a treking mielismy na wysokosciach 4000 m npm, wyzej nigdy nie chodzilem... trasa piekna trudna , ktora skonczylismy przejsciem prezez linowy most Inkow nad rzeka Colca.. doszlismy do pierwszej wioski i.... po 5 minutowej euforii ze bylo super kolejna godzina to by7la meczarnia, tyragedia myslelismy ze umrzemy, nikumu tergo nie zycze, bylismy skrajnie zmeczeni, wysokosc robi swoje.. ledwo zywi wsiedlismy w ostatni autobus do Arequipa i po 3,5 h bylismy w hostelu La Foyer - miejscowka rewelacja, padlismy jak muchu.. i dzien sie skonczyl.. ¨)

didi
Daniel Szymanowski
zwiedził 12% świata (24 państwa)
Zasoby: 127 wpisów127 390 komentarzy390 611 zdjęć611 0 plików multimedialnych0